Новини

Може ли евтините самоубийствени дронове да заменят круизните ракети?
Време за освобождаване: 2023-10-17 15:08:53  Хитове: 6

could евтини дронове за самоубийство chongace Круизни ракети? Отговорът е незаменим!


suicide дронове и круизните ракети са две различни оръжия. Казано по -просто, самоубийствените дронове са първо дронове, докато круизните ракети са първо ракети. Дроновете за самоубийство са оборудвани с бойни глави на дронове, докато круизните ракети са оборудвани с крила на ракети. Това определя, че двете имат различни изпълнения и различни приложения. Припокриването между двете функции е много малко, което определя, че няма възможност двете да могат да се заменят, поне засега.

Snipaste_2023-10-17_15-02-49.png

suicide дроновете са основно малки боеприпаси и са оръжия за еднократна употреба. Следователно, най -голямото изискване за дронове за самоубийство е, че те трябва да са евтини, тоест те трябва да са достъпни. Ниската цена също ограничава общата ефективност на самоубийствените дронове до това колко са напреднали и те са основно в използваемо състояние. Например, Иран' s"shahed-136"самоубийствен дрон се захранва от двигател на мотоциклети, като се използва метод за задвижване на витлото, съчетан със система за насочване и позициониране. Той дори няма система за цереелектронна насочване и разчита на други цели. Самолетът за откриване и разузнаване присвоява цели и има ограничена способност да атакува движещи се цели. Зарядът на бойната глава е само няколко десетки килограма, скоростта е по -малка от 200 километра в час, а обхватът е кратък, което улеснява прихващането. Предимството е, че той може да се произвежда в големи количества, а цената е ниска.

Snipaste_2023-10-17_15-04-03.png


Основната характеристика на круизната ракета е неговият дълъг обхват. Може да се разбира като поемане на ракета с къси разстояния и добавяне на крила на крило, за да може да лети по -далеч. Следователно основната целева характеристика на круизната ракета е да се преследва на дълги разстояния. Това е коренно различно от дроновете за самоубийство.-


Скоростта на двете също е различна. Скоростта на самоубийствените дронове е много бавна, обикновено само около 200 километра в час. Помислете за това, круизната ракета има обхват от 2000 километра, а дронът за самоубийство трябва да лети в продължение на 10 часа, като чака да лети до целта. В тази област хората вече са завършили храненето си и са напуснали. Дори ако круизната ракета е подзвукова, тя има скорост от близо 900 километра в час. Нещо повече, посоката на развитие на круизните ракети се движи към свръхзвукови скорости.

Зарядът на бойната глава е различен. Дроновете за самоубийство са ограничени от малкия си размер. Зарядът на бойната глава е много малък, докато зарядът за бойна глава на круизната ракета е много по -голям. Ниско \\ привеждане на интелигентни ударни оръжия на тактическо ниво. Те имат различни приложения. При настоящите дронове за самоубийство са в използваемо състояние. Това е свързано с техния характер за еднократна употреба. Те не се стремят да бъдат високи, стига да могат да се използват. Съдейки по конфликта в Русияukraine, представянето на Socalled иранския самоубийствен дронове на Шахед не е напреднал и броят на свалянето е далеч по -голям от пропуснатия брой. Въпреки това, дори ако степента на успех е само 20%, това е победа, тъй като този нисък

end самоубийствен дрон е оръжие, което печели с количество. Ракетите и самоубийствените дронове, задържащи се на нивото на тактическото бойно поле, ще стават все по -големи. Следователно, самоубийствените дронове не могат да заменят круизните ракети.


предишен: Топ 3 БПЛА в света

Следващия: Войната Русо-Укра...